torsdag den 20. december 2007

Læsehjælp til svage elever

Martin Henriksen, som er fungerende formand for folketinget Uddannelsesuvalg, vil bede undervisminister Bertil Haarder om en redegørelse vedr. mulighederne for læsehjælp efter3. klasse.

Ønsket kommer på baggrund af en ny evaluering fra Danmarks Evalueringsinstitut. Ifølge evalueringen går langt størstedelen af skolernes specialundervisning til elever kun op til 3. klassetrin. Dermed sidder tusindvis af læsesvage elever tilbage i de ældre klasser unden målrettet hjælp fra speciallærere.

Ifølge professor Niels Egelund, Danmark pædagogiske Universitet, strider konklusionerne direkte imod regeringens målsætning om, at 95 procent af alle unge skal have en ungdoms-uddannelse.

"Det er naturligvis utilfredsstillende, hvis konklusionerne holder stik. De uddannelsesespolitiske målsætninger er ikke kun regeringens målsætninger. Det er et bredt flertal i Folketinget, der står bag valfærdsartalen, hvormålsætningen om at 95 procent af en årgang skal have en ungdomsuddannelse, er skrevet ned," siger Martin Henriksen.

"Derfor skal ministeren ind i sagen. Vi må forvente, at kommunerne lever op til deres forpligtelser, og gør de ikke det. så må ministeren hjælpe dem lidt på vej. Nu får vi ministeriets vurdering, og så tager vi den derfra," siger Martin Henriksen, der understreger, at de øgede faglige krav til folkeskolen også gælder for svage elever.
Foto: K.F.F.

Ingen kommentarer: