onsdag den 12. december 2007

Samme orlovs-muligheder for folkevalgte


"Det skal være muligt for folkevalgte at tage orlov på lig fod med alle andre på arbejdsmarkedet," siger erhvervs- og kommunalordfører Mike Legarth i forbindelse med sagen om regionsformand Carl Holst, der ønskede at holde forældreorlov, men opgav det.

"Jeg vil rejse sagen for velfærdsminister Karen Jespersen, og bede om en afklaring på området. Efterfølgeende må det så være op til arbejdsmarkedets parter selv at finde ud af, hvordan det rent pratisk skal foregå. Menaf hensyn til familien, som vi konservative prioriterer højt, så er det vigtigt, at vi søger for, at filkevalgte får samme mulighed som alle andre på arbejdsmarkdet - hverken mere eller mindre."

Eksemplet med Carl Holst har også den problemstilling, at den nuværende lovgivning ikke giver mulighed for at aflønne en næstformand. "Det skal naturligtvis være muligt at tage forældreorlov og dermed overlade posten til sin suppleant, sådan at vedkommende honoreres med formandsløn. Der er med andre ord en række uklareheder på området, derofr ser jeg frem til at få løst problemet snarest muligt," siger Mike Legarth fra de konservative.

Ingen kommentarer: