torsdag den 24. september 2009

Hash..Ja til fri hash Hvis Politiet og de Sociale myndigheder ser...


At et flertal i Københavns Borgerrepræsentation er klar til som et forsøg at afkriminalisere hashhandlen, som så skal foregå ved salgssteder med statsmonopol. Det er helt og aldeles misforstået, siger Venstres retsordfører Kim Andersen.

- Jeg kan sige det helt enkelt: Venstre er imod fri hash. Det er et skråplan, som bringer unge i fare, for vi ved at rygning af hash blandt andet medfører en stor risiko for at få psykiske sygdomme og ofte fører til decideret narkomisbrug. Derfor tager vi afstand fra forslaget.
- I Venstre er vi dybt forundrede over, at Socialdemokraterne med Frank Jensen som overborgmesterkandidat i spidsen kan støtte sådanne tanker.


Det vil være dybt socialt uansvarlig at lovliggøre hash. Og det kommer aldrig til at ske med Konservatives stemmer." Det fastslår den konservative retsordfører, Tom Behnke, i en kommentar til, at et flertal på Københavns Rådhus – bestående af Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten, De Radikale og en enkelt venstremand – ifølge Dagbladet Politiken er klar til at lovliggøre hash i hovedstaden.

"Det er et utroligt, at folkevalgt flertal vil lovliggøre et stof, som vi ved, er skadeligt for dem, der indtager det," siger Tom Behnke og fortsætter:
"De sikre tabere ved en sådan model vil blive dem, der i forvejen har sociale udfordringer. De risikerer et massivt og skadeligt misbrug, nu blot med socialisternes fulde accept."


Frank Jensen siger - Jeg ser forslaget om legalisering af hash, som et forsøg på at komme bandernes indtægtskilder til livs. Og i en situation med bandekrig i de københavnske gader er tiden ikke til blankt at afvise forslag, som vil sætte ind over for bandernes kriminalitet. Han mener, at der er brug for en grundig vurdering af, hvad konsekvenserne vil være.
- Hvis politi og sociale myndigheder ser muligheder i en forsøgsordning om legalisering af hash, så er jeg ikke afvisende over for forslaget, lyder det fra Frank Jensen


Chefjurist i CEPOS Jacob Mchangama er derimod positiv over for modellen:

- Jeg har ikke læst detaljerne i forslaget, men det er den rigtige vej at gå at legalisere hash. Der er langt flere negative konsekvenser forbundet med forbud, end der er positive. Dels fordi der er et sort marked af organiseret kriminalitet, og at hashmarkedet udgør en stor del af den bandekrig, der udkæmpes lige nu, siger han.

Ingen kommentarer: