onsdag den 30. september 2009

Det skal være slut med at gamble med forbrugernes sundhed!...

"Fødevareministerens højt besungne "egenkontrol" er en ren kødstinker, Og jeg fatter ikke, at fødevareministeren kan blive ved med at overbevise sig selv om, at egenkontrollen kan blive ved med at stå alene, uden yderligere kontrol fra myndighedernes side, der kan sikrer forbrugerne, at de ikke køber fordærvede fødevarer", udtaler SF’s fødevareordfører, Kristen Touborg.

"TV-udsendelsen "Kontant" kunne i går afsløre, ved en stikprøvekontrol i 20 supermarkeder med eget slagteri, at halvdelen af dem havde fusket med datomærkningen af kød og fisk.
Men den slags er ulovligt, fordi disse varer kun må ligge i 24 timer, så må butikkerne ikke sælge det længere. Derefter er det forbundet med sundhedsrisiko at spise det. Specielt, hvis man ikke får det varmebehandlet godt nok, oplyste Gitte Gross, der er leder af Videncenter for fødevarer og sundhed.

"Nu er det altså ikke første gang jeg indkalder Eva Kjer til samråd i Folketingets fødevareudvalg, netop omkring de mange kødskandaler og den egenkontrol, der for nogens vedkommende stadig blæses højt og flot på.

Derfor har jeg nu en forventning om - under et kommende samråd - at fødevareministeren, ikke bare - vanen tro - giver fødevareudvalget en orientering om sagen, men at hun nu også kommer med konkrete handleplaner, så disse ulovligheder stoppes, og, at det skal være slut med af gamble med forbrugernes sundhed", slutter Kristen Touborg.
.

Ingen kommentarer: