tirsdag den 6. oktober 2009

SF støtter de demonstrerende elever...

Vi bakker op om de tusindvis af elever og studerende, der går på gaden tirsdag, når Folketinget åbner en ny sæson. SF’s uddannelsesordfører, Nanna Westerby kalder regeringens nedskæringer på uddannelserne for absurde.

Vi kommer med opbakning til demonstranterne, som tirsdag d. 6. oktober protesterer mod nedskæringer på uddannelserne. Partiet foreslår flere penge til uddannelserne og en indsats for praktikpladser til alle erhvervsskoleelever.

Regeringen har i sit forslag til finanslov for 2010 fremlagt krav om massive besparelser. Ungdomsuddannelserne står over et sparekrav alene på IT på over 250 mio. kr. og 324 mio. kr. på anden administration.

Jeg er chokeret over, at regeringen vil lave nedskæringer på uddannelse i en tid, hvor det vist er åbenlyst for alle, at Danmark kun kommer ud af krisen ved at vi uddanner os. Og det bliver helt skørt, når de samtidig kun opretter nye praktikpladser en del af de mange unge, der mangler, siger SF’s uddannelsesordfører, Nanna Westerby, og fortsætter

Når regeringen foreslår besparelser i et sådan massivt omfang, er det helt grotesk, og jeg kan blive i tvivl om hvorvidt de overhovedet forstår værdien af at have et stærkt uddannelsessystem.

Vi har i eget forslag til finanslov for 2010 foreslået, at der investeres 2 mia. kr. mere til uddannelsesområdet.

SF bakker også op om elevernes krav med formand, Villy Søvndal, som taler ved demonstrationen på Christiansborg Slotsplads.
.

Ingen kommentarer: