torsdag den 15. oktober 2009

Handicappet ikke velkommen på diskoteker...de pynter ikke på stedet...


Formanden for Socialudvalget Martin Henriksen (DF) er forundret over, at det tilsyneladende er tilladt for bl.a. diskoteker, at afvise en person med henvisning til, at vedkommende er handicappet.

Ester Larsen, formand for Det Centrale Handicapråd, siger til Berlingske Tidende, at Handicaprådet får ”henvendelser fra mennesker, der bliver nægtet adgang til diskoteker, fordi de er handicappede, eller fordi kørestole ikke pynter på stedet, men de kan ikke gøre noget”

Martin Henriksen vil rette henvendelse til justitsminister Brian Mikkelsen (K) med henblik på at få afdækket regelsættet og, såfremt det er påkrævet, ændre regelsættet. Han vil ligeledes bede ministeren vurdere om der i dag er problemer med, at diskoteker afviser personer alene pga. deres handicap.

- Det er naturligvis helt uacceptabelt, hvis det forholder sig således, at en handicappet person ikke er dækket af reglerne, og derfor kan risikere, at blive afvist fra et diskotek uden efterfølgende at kunne gøre noget, siger Martin Henriksen. Han understreger, at bevæggrunden for henvendelsen til ministeren er et grundprincip om, at unge handicappede så vidt muligt skal kunne deltage i ungdomsaktiviteter på lige fod med andre unge.

- Ethvert regelsæt kan have sine huller, og nu må vi få afdækket problemets omfang. Jeg kan selvfølgelig godt se, at en person kan have problemer med at komme ind, hvis stedet ikke er egnet til f.eks. kørestole. Men hvis man kan, så skal man naturligvis ind. Det klare udgangspunkt bør være, at er der ikke plads, så laver vi plads, afslutter Martin Henriksen.


Modelfoto:

Ingen kommentarer: