fredag den 9. oktober 2009

Barnets Reform...børns retsstilling vil nu blive betydlig bedre..


"Et svigtet og udsat barn skal have den bedst tænkelige hjælp. Med Barnets Reform får vi nu mulighed for at gøre en indsats, der virkelig nytter."
Det siger Vivi Kier, socialordfører for Konservative, i en kommentar det netop indgåede forlig om Barnets Reform.

Barnets Reform sikrer en konservativ hjertesag: Den tidlige og sammenhængende indsats over for et udsat barn. Vi skal i tide sikre kontinuitet i barnets liv, så det får mulighed for at knytte sig til stabile og kærlige voksne og dermed får ro og tryghed i en ellers omtumlet tilværelse,

Vivi Kier har netop under forhandlingerne lagt stor vægt på, at lærere og pædagoger bliver bedre rustet til at gribe ind, når de bliver opmærksomme på problemer i en familie, og at de samtidig får tilbagemeldinger på deres underretninger, så de kan føle sig sikre på, at der bliver taget hånd om barnet. Sammen med lettere adgang til §50-undersøgelser indgår det nu i Barnets Reform.

"Samtidig med, vi ruster det enkelte barn bedre til livet, skal vi i højere grad sætte fokus på et godt efterværn. Man holder ikke op med at være sårbar, blot fordi man bliver 18 år. Derfor lægger vi i Barnets Reform også vægt på, at et barn, der er anbragt uden for hjemmet, kommer godt i vej med en ungdomsuddannelse," siger Vivi Kier og fortsætter:

"Det er desuden et stort og trygt fremskridt, at vi styrker plejefamilier med både med supervision, mere undervisning og et bedre tilsyn. Og det er væsentligt forebyggende element, at der fremover bliver gjort en målrettet indsats for hjælpe unge, sårbare mødre, både i forhold til uddannelse, arbejde og et godt netværk."

Vivi Kier er særlig glad for, at børns retsstilling med Barnets Reform nu vil blive betydelig bedre.

"Barnets ret er hele omdrejningspunktet. Fremover har barnets behov og den gode barndom førsteret. Den proces begyndte, da vi i Folketinget vedtog øget mulighed for tvangsbortadoption og kontinuitet i anbringelser – og med Barnets Reform får den nu et fornemt punktum."


Modelfoto:

Ingen kommentarer: