torsdag den 5. november 2009

Fødevarekontrollen...Det bedst opnåellige resultat...


Om styrkelse af fødevarekontrollen: Det bedst opnåelige resultat
Formanden for Folketingets Fødevareudvalg og fødevareordfører for Dansk Folkeparti, René Christensen, jubler ikke ligefrem over den aftale som i dag er indgået med alle Folketingets partier, der er en del af fødevareforliget, om styrkelse af fødevarekontrollen.

Det er en forbedring i forhold til den nuværende situation, men vi ville gerne have gjort mere. Vi vil gerne have haft flere af de store gode kontrolbesøg, hvor der er tid til virkelig at undersøge virksomhederne. Disse besøg kan afdække svig og svindel – det er langt vanskeligere ved rutinebesøgene, men det var der ikke opbakning til i forligsgruppen.

René Christensen hæfter sig dog ved, at der tilføres 4,8 millioner kroner til flere kontrolbesøg.

Det er også positivt, at vi får mulighed for at give større bøder. Førhen blev slagterafdelingen i SuperBest betragtet som en virksomhed – fremover skal hele butikken opfattes som en virksomhed, dermed gives større bøder, fordi bøderne afhænger af omsætningen.

- Jeg er også glad for, at vi fik forhindret nedskæringer på kioskområdet.. Jeg har indtryk af, at især nogle af indvandrerkioskerne ikke overholder reglerne og pludselig har et helt andet sortiment end det man egentlig kontrolleres på baggrund af, siger René Christensen

René Christensen understreger dog, at han mener, at der er behov for at forbedre it-forholdene for Fødevarestyrelsen, så de kan være online under besøgene.

- Det vil betyde en stor effektivisering. Derfor har jeg afleveret et ønske til finanslovsforhandlingerne om at finde i størrelsesordnen 10 mio. kr. til forbedring af Fødevarestyrelsens IT, så vi kan få mere effektive besøg og dermed mere for pengene, siger René Christensen.

Ingen kommentarer: