onsdag den 4. november 2009

Svenskerne udvander energimærkningen...


Der er brug for energimærkning af el-apparater – som det vi kender fra køleskabe med A+, B, C osv. – så forbrugerne nemt kan vælge de apparater der bruger mindst strøm.

På mødet i går i EU chokerede det svenske formandskab alle ved at støtte et mindretal af medlemslandenes forsøg på at udvande ordningen efter pres fra industrien. De vil således indføre helt op til A++++, hvilket skaber enorm forvirring hos forbrugerne. Er A++ så godt eller dårligt?

”Energimærker skal vejlede forbrugeren og ikke vildlede. Det kræver at det er let for den enkelte at gennemskue – og disse mange ++++ gør det helt ugennemskueligt for den enkelte. Vi skal have ryddet op i den jungle, så det bliver lettere for den enkelte forbruger at træffe det rigtige valg”, udtaler SF’s forbrugerordfører Pia Olsen Dyhr.

”Det svarer til at give alle deltagerne ved OL en guldmedalje. Connie Hedegaard må se at få fat i sin svenske kollega og få energimærkningen tilbage på rettet spor”, udtaler SF’s energiordfører Anne Grete Holmsgaard.

”Det er både godt for forbrugernes pengepung og klimaet at lave energimærkning. Men ordningen skal sikre at virksomhederne kæmper om at blive de bedste til at lave energirigtige produkter. Det kræver en stram og gennemskuelig ordning med mærkning fra A-G, hvor kun de bedste får et A-mærke”, udtaler SF’s medlem af forbrugerudvalget i EU-parlamentet.

Ingen kommentarer: