mandag den 2. november 2009

Alzheimer og demente er i voldsom vækst...Lider under den frygtede hjernesygdom...


Alzheimerforeningen frygter, at antallet af demente er i voldsom vækst og allerede om 10 år vil udgøre mere end 100.000 danskere. Der er næsten tale om en fordobling i forhold til Sundhedsstyrelsens opgørelse fra 2008, hvor styrelsen satte antallet af demente i Danmark til cirka 56.000.

Den eksplosive stigning vil fortsætte og ifølge Alzheimerforeningen betyde, at 178.000 har sygdommen i 2040.

- Det er skræmmende tal, siger ordfører for handicapområdet Tina Petersen, MF Dansk Folkeparti.

Alzheimerforeningen vurderer, at der kommer mellem 14.000 og 15.000 nye tilfælde af demens hvert år. Men det er ikke kun de demente, der lider under den frygtede hjernesygdom. 400.000 danskere har en dement i familien.

Hvis ikke vi gør noget nu, vokser problemet os over hovedet. Vi kan ganske enkelt ikke have, at så mange tusinde danskere bliver enten ramt eller påvirket af Demens, siger Tina Petersen.
Derfor kræver hun handling. Og det kan kun gå for langsomt.
- Dansk Folkeparti fremsatte 7. oktober 2009 forslag til folketingsbeslutning om en national handlingsplan om demens. Forslaget bliver behandlet allerede 10. november i folketingssalen. Her er det målet at sikre, at en handlingsplan på demensområdet kan ligge klar senest 1. august 2010.

- Dermed er der lagt op til at 2010 bliver året, hvor vi for alvor får grebet fat i den alvorlige sygdom, siger Tina Petersen. En national handlingsplan om demente skal leveres af en arbejdsgruppe, som blandt andet skal indsamle udenlandske erfaringer og sammenholde dem med den danske forskning, der findes på området.

- Målet er naturligvis at give demente den bedst mulige behandling og pleje, slutter Tina Petersen.

Ingen kommentarer: