søndag den 15. november 2009

Slik indeholder farlige stoffer...Børn som forsøgskaniner...


SF vil have farlige farvestoffer ud af fødevarer og opfordrer fødevareministeren til, at iværksætte en plan for en total udfasning af skadelige farvestoffer, som desuden er helt overflødige.

Farlige farvestoffer i fødevarer - også kendt som azofarvestoffer - er påvist skadelige, alligevel findes de i fortsat i mange fødevarer. Farvestofferne medfører hyperaktiv adfærd for børn. En adfærd der gør det sværere for det enkelte barn at deltage i social samvær og i helt almindelig skolegang.
-Stofferne burde forlængst være forbudt, men her har bl.a. fødevareministeren valgt at sidde diverse eksperters råd overhørig, og derfor findes farvestofferne fortsat i disse fødevarer. I går besluttede EU's fødevareagentur så, at skærpe kravene til stofferne. Det hilser vi velkommen, omend det er alt for lidt og alt for sent, udtaler SFs forbrugerordfører Pia Olsen Dyhr

I virkeligheden burde azofarvestofferne helt forbydes, hvilket også er tilfældigt i USA og Canada, hvilket tidligere også var tilfældet i Sverige.

At vi bruger vores børn som forsøgskaniner er helt uacceptabelt, hvilket heldigvis også hovedparten af danske producenter forlængst har anerkendt. Nu bør fødevareministeren også få øjnene op, og få udfaset farvestofferne helt.

Vi forældre skal gang på gang selv være udstyret med en liste over diverse farlige stoffer når vi køber ind, så vi sikrer vores børn. Det burde være omvendt, således at producenter skal påvise, at produktet er sikret før de overhovedet får lov til at sælge fødevaren til os, afslutter Pia Olsen Dyhr (SF)

Ingen kommentarer: