mandag den 30. november 2009

SF vil stoppe arbejdsløse på jobsøgningskursus...


SF’s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen vil give i stedet ledige ret til at kræve bedre hjælp til at komme ud af arbejdsløshed. Nye tal fra ugebrevet A4 viser, at kun 29% af de ledige oplever, at et jobsøgningskursus har bragt dem nærmere et job.

- ”Den hovedløse offentlige finansiering af mange ubrugelige jobsøgningskurser hos private firmaer må høre op. En stor del af kurserne består i at drikke kaffe, finde sin ’indre fugl’ eller lære at lægge 7-kabale på computer. Vi vil sætte en stopper for dét spild af de arbejdsløses tid og skatteydernes penge”, siger Eigil Andersen, SF’s arbejdsmarkedsordfører.
Vi mener, at aktiveringen skal tilpasses den enkelte person langt mere. I stedet for at tvinge alle på jobsøgningskusus, skal den enkelte arbejdsløse i stedet have ret til at vælge mellem følgende tre muligheder som sin første aktivering:

- Uddannelse / efteruddannelse
- Arbejde: Aktivering eller job på en arbejdsplads
- Hjælp til jobsøgning

- ”Skal vi øge kvaliteten af den hjælp, de ledige får til at komme i arbejde, må de naturligvis have ret til at fravælge dårlige kurser. Det vil Vi gøre ved at give ledige mulighed for frit at vælge mellem efteruddannelse, aktivering på en arbejdsplads eller større hjælp til jobsøgning”, udtaler Eigil Andersen.

- ”De borgerlige plejer jo at være begejstrede for valgfrihed og kvalitetssikring, så jeg regner da med, at beskæftigelsesminister Inger Støjberg bakker op om ideen. Eller vil regeringen blive ved med at suspendere sine normale krav til offentlige ydelser, blot fordi private firmaer tjener tykt på dem?”, slutter SF’s Eigil Andersen.

Ministeren har hidtil afvist alle ideer til at højne kvaliteten af jobsøgningskurserne, da hun mener kurserne har en god effekt med hensyn til at få ledige i arbejde.

Ingen kommentarer: