mandag den 16. november 2009

Kvinder og seksuelt overførte sygdomme...


"Hvis vi skal bekæmpe sultproblemerne effektivt, så må vi kæmpe for, at vores fattige medsøstre får de samme rettigheder og muligheder, som vi i den vestlige verden nyder i dag.”
Det siger den konservative udviklingsordfører Helle Sjelle, som i disse dage deltager i FN’s Fødevaretopmøde i Rom.

"Det handler bl.a. om, at kvinderne skal have adgang til oplysning og familieplanlægning, så de får en reel mulighed for at vælge hvor mange børn, de vil have, med hvem og hvornår. Desuden skal de have bedre mulighed for at beskytte sig selv mod seksuelt overførte sygdomme for bl.a. at forhindre den store mødredødelighed,” siger Helle Sjelle.
Det handler også om, at kvinderne får mulighed for at eje og udvikle deres landbrug, for netop kvinderne står for størstedelen af fødevareproduktionen i mange af udviklingslandene.

”Kvinderne har dermed en nøgleposition i udviklingen af de fattigste lande og i bekæmpelsen af sult. Det er dem, der ofte holder sammen på familien, passer børnene og arbejder i marken. Derfor er det vigtigt, at de får redskaber og rettigheder, som giver dem bedre muligheder for at uddanne sig, arbejde og tage del i lokalsamfundets udvikling og dermed bedre mulighed for at bekæmpe fattigdom og sult,” siger Helle Sjelle og fortsætter:

”Begge dele er områder, hvor vi fra dansk side kan og bør bidrage med stor know-how. Derfor er det også kun naturligt, at Danmark i den fremtidige udviklingsbistand fokuserer og investerer mere i kvinders rettigheder og deres muligheder for at have eget landbrug." Afslutter konservative udviklingsordfører Helle Sjelle.

Ingen kommentarer: