torsdag den 5. november 2009

S,SF,R har indgået forlig om Grøn-IT...184mio.kr årligt over 3 år...

Det er virkelig en sejr for SF, S og R, at vi har kunnet opnå et forlig med regeringen, der har tydelige grønne fingeraftryk, der peger i den rigtige klimavenlige retning og samtidig styrker anvendelsen af IT.
Der er med stor tilfredshed, at SF, S og radikale har indgået forlig med regeringen om udmøntning af UMTS-provenuet 2010-2012.

”Som forsknings- og IT-ordfører for SF er jeg specielt glad for, at forliget kommer til at betyde en politisk vitaminindsprøjtning, bl.a. i forskning på informations- og kommunikationsteknologi med 45 mio. kr. i 20l0, og 40 mio. kr. i både 2011 og 2012”, udtaler SF’s IT- og forskningsordfører Hanne Agersnap.

Til en styrkelse af danskernes basale IT-færdigheder er der aftalt 12 mio. kr. årligt i 2010-2012, som skal bruges til at opprioritere danskernes digitale færdigheder, som er helt nødvendige for at få alle grupper i samfundet med i udviklingen af et digitaliseret Danmark.

”Der er stadig 40% af danskerne, der står udenfor, når det gælder basale it-færdigheder. Det er et alvorligt problem, og derfor er jeg meget glad for, at vi har prioriteret og målrettet investeringer til området. Der er afsat midler til både informations- og undervisningsdelen, ligesom vi har sat fokus på socialt udsatte grupper såvel som handikappede borgere. Alle danskere har brug digital dannelse”, siger Socialdemokraternes It-ordfører, Yildiz Akdogan
Der afsættes i aftalen 8 mio. kr. i hvert af årene 20l0-2012 til et videncenter for grøn IT. Centeret har bl.a. til formål at fremme offentlige myndigheders anvendelse af IT til at sænke klimabelastningen, øge IT-løsningers grønne-kvalitet og fremme anvendelsen af grønne IT-løsninger gennem informationstilag.

”IT er en af Danmarks store vækstmotorer. Med UMTS-forliget får IT også styrket sin rolle i kampen mod klimaforandringer. Det gælder både intelligente løsninger til at nedbringe energiforbruget og grønne lavenergi-produkter på IT-området. Dermed er grundstenen lagt til et nyt vækstområde for Dansk IT”, fremhæver Morten Østergård, Radikale.
Desuden er det aftalt, at der årligt skal afgives en skriftlig redegørelse til teleforligskredsen om fremdriften i initiativerne afsat til IKT-initiativ

”Det er virkelig en sejr for S, SF og radikale, at vi har kunnet opnå et forlig med regeringen, om de 184 mio. kr. årligt over 3 år, der peger i den rigtige klimavenlige retning og samtidig styrker anvendelsen af IT”, slutter de 3 ordførere.

Ingen kommentarer: