torsdag den 18. marts 2010

2000 Danskere vil forsøge at dø inden Grundlovsdag.."Vi vil give disse mennesker en garanti" Siger Özlem Cekic SF

2.000 danskere vil forsøge at begå selvmord inden Grundlovsdag. SF vil give disse mennesker ret til at få behandling indenfor 48 timer.

2.000 danskere vil forsøge at dø inden Grundlovsdag. Sådan lyder vurderingen fra Center for Selvmordsforskning, hvor statistiker Børge Jensen til Urban kalder foråret for selvmordets højsæson.

Og med god grund. Ifølge statistikeren stiger kurven over deprimerede, som tager deres eget liv, nemlig med syv procent fra marts til udgangen af maj, mens antallet af registrerede selvmordsforsøg i perioden skønnes at nå op over 20 forsøg - dagligt

Det er vigtigt, at personer, der forsøger at tage deres eget liv, får ret til hjælp og støtte, umiddelbart efter selvmordsforsøget. Vi vil give disse mennesker en garanti for, at de får behandling indenfor 48 timer siger Özlem.

SF vil fremsætte et beslutningsforslag om en behandlingsgaranti som sikrer folk der har prøvet at begå selvmord behandling indenfor 48 timer. En hurtig behandling og støttetilbud er afgørende, hvis et selvmordsforsøg ikke skal føre til et selvmord ved en senere lejlighed.

Forsøg på selvmord er et tydeligt signal om, at personen ikke kan magte situationen mere. Derfor er det vigtigt, at hjælpen de selvmordstruede meget hurtigt, ellers er risikoen for, at deres situation desværre forværres rigtig stor, siger SF social- og psykiatriordfører Özlem Cekic.
.

Ingen kommentarer: