mandag den 1. marts 2010

Anne Baastrup:De private sygehuse udføre højt specialiserede behandlinger selv om de ikke....

Sundhedsordfører Anne Baastrup mener, at der er slækket på kvaliteten for at få flere opgaver over på privathospitaler i Sundhedsstyrelsens udkast til ny fordeling af sygehusspecialer.

”Problemet er, at der ikke stilles de samme krav til offentlige og private sygehuse. De private sygehuse får f.eks. lov at udføre højt specialiserede behandlinger, selvom de ikke råder over den nødvendige intensivkapacitet. Konkret betyder det, at flere kritisk syge patienter skal overflyttes, når der opstår komplikationer. Men overflytninger risikerer at forværre sygdomstilstanden hos patienterne, og vi har i forvejen for mange overflytninger”, påpeger Anne Baastrup, SFs sundhedsordfører.

Ifølge Anne Baastrup er bommen sat lavere for de private sygehuse, fordi der er en politisk interesse i at favorisere dem.

"Det er jo ingen hemmelighed, at regeringen har været en varm fortaler for – og økonomisk bidragsyder til – at privathospitalerne fik en langt større rolle. Nu er der så ved at blive ryddet endnu en sten af vejen i det projekt. Men det giver ikke mest sundhed for pengene – og da slet ikke når man slækker på kvalitetskravene for det privates skyld. Det bedste for patienterne er og bliver et offentligt sundhedsvæsen med ekspertise på alle områder”, slutter Anne Baastrup.
.

Ingen kommentarer: