fredag den 26. marts 2010

Hvordan vil regeringen sirkre, at vi ikke får en it-underklasse i Danmark....

Om to år skal al kommunikation med det offentlige foregå elektronisk. Men 40 procent af befolkningen er it-analfabeter, og de vil til den tid være hægtet af. Socialdemokraternes it-ordfører, Yildiz Akdogan, kalder ministeren for videnskab, teknologi og udvikling i samråd.

Fra 2012 skal al skriftlig kommunikation mellem det offentlige og borgeren i reglen foregå elektronisk. Det vil sige alt fra ansøgning om boligtilskud over pension og hjælpemidler til førtidspension.

Når vi om to år skal kommunikere med det offentlige, skal det i reglen foregå elektronisk, det vil sige, at ansøgning af fx boligtilskud og pension skal foregå digitalt. Og set ud fra en besparelsesvinkel og effektivisering er det godt, men demokratisk set, er det et stort problem. Vi har nemlig en stor en del af befolkningen - hele 40 procent - som ikke kan bruge it. Vi er i virkeligheden ved at skabe en it-underklasse i Danmark, siger Yildiz Akdogan.

Hvis vi ikke skal skabe en reel it-underklasse, er det nødvendigt med en handlingsplan for, hvordan vi sikrer, at alle danskere komme med på it-toget, så ingen står tilbage på perronen. Og vi skal sørge for, at det offentlige ikke bliver lukket land for borgerne på grund af dårlige it-kundskaber. fastholder Yildiz Akdogan.

Højhastighedskommiteen har også berørt denne ulighed, men ministeren, Charlotte Sahl-Madsen, har ikke været særlig synlig. Derfor er hun indkaldt til samråd og skal besvare følgende spørgsmål:

Hvad vil ministeren gøre for at befolkningen ikke lades i stikken mht. digitaliseringen af det offentlige - set i lyset af at hele 40 % af befolkningen kan defineres som it-analfabeter?

Hvilke initiativer vil ministeren igangsætte for at løse på problemet med, at hele 40 procent af Danmarks befolkning kan defineres som it-analfabeter?

Hvordan vil regeringen sikre, at vi ikke får en it-underklasse i Danmark, der hægtes af samfundsudviklingen pga. af dårlige it-kundskaber?
.

Ingen kommentarer: