onsdag den 17. marts 2010

Danwatch holder øje...Børnearbejde og udnyttelse af fattige, og det skal de blive ved med siger SF´s Steen Gade...

De danske forbrugere har krav på at vide, om de ved at købe en plade chokolade eller en anden vare derigennem støtter børnearbejde. Udnyttelse af børn eller andre fattige, der ofte arbejder under slavelignende forhold vil vi i SF ikke sidde overhørig.

Derfor må danske selskaber sikre, at der ikke bruges børnearbejde i noget led af deres produktion. SF har derfor afsat 2 mio. kr. i vores erhvervsudspil til DanWatch – som er den organisation, der blandt andet undersøger danske virksomheders brug af børnearbejde.

Forbrugerne i danske butikker skal ikke være i tvivl om, om de produkter de kan købe er produceret af børn, de skal sikres mod indirekte at støtte kummerlige forhold for plantagearbejdere i f.eks. kakaoplantager eller børnearbejde.

Det er skræmmende at en stor dansk virksomhed som Toms ikke kan garantere at produktionen af deres chokoladebarer er udført fra ende til anden af ordentlig betalte voksne. Specielt bekymrer det, at Toms ligefrem markedsfører sig på glade plantagearbejdere og en stærk profil mod børnearbejde, hvor virksomheden selv understreger, at det er deres ansvar - uden at have garanti for at deres egen fremstilling af kakao, ikke er udført af f.eks. børn.

DanWatch holder allerede et vågent øje med danske virksomheder og undersøge virksomhedernes brug af børnearbejde og udnyttelse af fattige, og det skal de blive ved med. Siger SF’s udenrigsordfører Steen Gade og fortsætter

Denne historie illustrerer, at DanWatchs arbejde er yderst relevant og vigtigt, og de skal selvfølgelig fortsat have tilført midler så de kan fortsætte dette arbejde. Netop derfor har vi i vores erhvervsudspil afsat 2 mio. kr. til organisationen
.

Ingen kommentarer: