torsdag den 25. marts 2010

Børn med funktionshinder har ret til hjælp for at....

Nu må regeringen komme ind i kampen om et bedre uddannelsessystem, hvor lige muligheder for børn og unge efterleves. En ny undersøgelse fra Undervisningsministeriet viser, at kun to ud af tre børn med et funktionshinder får et afgangsbevis fra folkeskolen. Det er bare ikke godt nok! siger specialundervisningsordfører Pernille Frahm.

Folkeskoleloven er ellers klar nok: Børn har ret til hjælp, hvis de har behov! Men forudsætningen for, at loven bliver overholdt er, at børnenes tarv kommer foran økonomien, som loven også kræver det. Jeg er derfor enig i Det Centrale Handicapråds opfordring til regeringen om, at sikre funktionshinderede børn og unge en bedre undervisning.

Derfor kræver SF nu Tina Nedergaard i samråd i Folketingets uddannelsesudvalg. Dels for at sikre, at ministeren er klar over, at det er regeringens ansvar at loven bliver overholdt. Dernæst for at høre, hvordan hun sikre at det sker og ikke mindst sikre sig et bedre overblik over hvordan udviklingen er på området.

Samrådsspørgsmålene følger her:

Undervisningsministeren bedes redegøre for situationen i folkeskolen for børn med funktionshinder i forhold til at gennemføre folkeskolens afgangsprøve og efterfølgende en ungdomsuddannelse:

1. hvor stor andel af børn med funktionshinder - fordelt på typer af funktionshinder gennemfører folkeskolens afgangsprøve, og hvilke tiltage, planlægger ministeren for at sikre, at unge med funktionshinder får de hjælpemidler, der gør dem i stand til at gennemføre folkeskolens afgangsprøve.
2. Hvor mange unge med funktionshinder gennemfører en ungdomsuddannelse - fordelt på typer af funktionshinder , og hvilke tiltag planlægger ministeren for at sikre, at unge med funktionshinder får muligheder for at gennemføre en ungdomsuddannelse?
.

Ingen kommentarer: